A čo dneska - asi nátierka?

Autor: Radislava Martišová | 6.8.2014 o 15:22 | (upravené 24.11.2014 o 11:00) Karma článku: 5,84 | Prečítané:  1224x

Určite najlepšie je variť si sám, sama a nosiť si jedlo v kýblikoch do práce. Len nie je to vždy pohodlné a nie sa to vždy stíha.

To sa už dneska nevie variť? V okolí našej práce je niekoľko zariadení, kde sa môžeme prestravovať. Bolo by to skvelé, keby sme sa mohli len-tak vybrať a vhupnúť do jedného z nich.

Všade ponúkajú kuraciny – kurací steak, kuracie dusené, kuracie soté, kurací rezeň, ešte aj to rizoto či zeleninový šalát s kurací mäsom.

Všade  rovnaké polievky. Kurací vývar, niekedy prekvapí hovädzí vývar, cibuľová polievka, vždy v piatok cesnakový  či brokolicový krém. Veľakrát sú polievky pripravené zo sušenej zmesi a ak nie, tak sú z bujónu. Čo je také ťažké na polievke? Ja nie som vychýrená kuchárka, ale  je sezóna, čerstvá zelenina na pultoch. Stačí zovrieť vodu, dať zeleninku, vhodne dochutiť, k tomu rezance, halušky, či “kapání” a skvelá, ľahká polievka je na svete. Zelenina sa môže rôzne kombinovať. Čím vznikne mrkvová, zemiaková s hráškom, letná, karfiolová s mrkvičkou atď. Rôzne kombinácie.

O druhom jedle sa nebudem ani rozpisovať. Je leto. Myslím si, že vysmážané, mastné, údené jedlá by mali ísť bokom a mali by svietiť v jedálničkoch skôr ľahšie jedlá. No, dobre. Dneska som si dala kapustové fliačky a myslela som si, že si pošmakujem a nebudem tak nafúknutá. Smola, priniesli mi blato, a tak som si od kolegov vyžobronila kúsok pizze. Minule som si dala rizoto, na ktoré som sa tešila. Priniesli mi jedlo s nedovarenou ryžou s príchuťou múky. Ja neviem, ale také jednoduché, rýchle a dobré jedlá vedia pokaziť.

Čo sa týka šalátov. Zase ma fascinuje, že teraz v letnom období Vám dajú do taniera kyslé uhorky alebo čalamádu. To už bez komentára.

Ja viem, cena menučiek je cca 3,50 Eur a že čo chcem za tieto peniaze?  Najesť sa/ občerstviť sa tak, aby jedlo nekončilo v koši.

A ďalšia vec je, že už si dávam pozor, kam idem, čo jem a sledujem, či majú v ponuke aj jedlo z predošlého dňa. Nie všade sa čerstvo varí. Myslela som si, že to len ja som taká fajnová a hociktoré jedlo  mi nesadne. No, ale je nás viac. Kolegyni minule prišlo nevoľno z pečeného stehna a ryže a do večera si ukľudňovala žalúdok coca colou. Kolega po zemiakovej placke skončil na záchode, a nie raz. Kolegovi mojej maminy sa po návšteve stravovacieho zariadenia vysypali ruky a mne zas raz z jedla opuchol krk a nemohla som dobre dýchať. To je len pár príhod.

Určite najlepšie je variť si sám, sama a nosiť si jedlo v kýblikoch do práce. Len nie je to vždy pohodlné a nie sa to vždy stíha.

Veľmi starostlivo každý deň vyberáme, kam sa pôjdeme najesť a hľadáme najlepšiu voľbu. Niekedy sa podarí, niekedy nie, je to lotéria.  Akože veľa hospodiek. Široká ponuka menučiek, ale častokrát si hovorím, že poďme do Lidla a dajme si rožky s nátierkou a k tomu paradajku. A zle nám nebude.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?